Staňte se krásnější: jak aplikovat jojobový olej pro péči o obličej

Jojobový olej je všestranný výrobek ve vaší domácí kosmetické tašce. Stejně dobře se hodí pro vlasy i kůži. Pokud jste v procesu hledání nového produktu péče o obličej, pak věnujte pozornost tomuto oleji. Ale dříve, než začnete aktivně používat, seznamte se s nuansy aplikace a dalších drobných detailů.

O rostlinném a jojobovém oleji

\ t

Rostlina s neobvyklým názvem pro naše ušní jojoby roste v Severní a Střední Americe. Z ovoce, připomínajícího oříšky, získávejte olej jasně zlatou barvou se slabým pachem. Jojobový olej je často používán jako základ pro esenciální esenci, a to díky lehkosti vlastního aroma.

Jojobové ovoce podobné ořechům a olejům z nich získaných

\ t

Je známo o prospěšných vlastnostech oleje z kultury kmenů severoamerických indiánů: vyrobili speciální ovoce z jojobového ovocepasta, která byla použita pro léčebné účely, včetně léčebných ran a odstraňování kožních infekcí.

Jojobový olej na rozdíl od jiných olejů nezískává v průběhu času žluklou chuť. Přidání jojoby do jiných olejů dokonce prodlužuje jejich trvanlivost.

Je překvapující, že jojobový olej je svým složením podobný sekreci mazových žláz na lidské kůži. Obsahuje unikátní aminokyseliny, jako je kolagen - látka zodpovědná za stav naší kůže. Díky nim se mírné užívání oleje stává dobrou prevencí vrásek na obličeji a způsob, jak prodloužit mladistvost pleti.

Tabulka: složky jojobového oleje

\ t
\ t \ t
Látka Vlastnosti
Vitamin E Antioxidant, imunomodulátor.
Vitamin B Snížení stresových faktorů, vliv na imunitní systém
Kyselina eucosenová Restaurování a regenerace tkání
Kyselina olejová Antioxidant, zvýšený metabolismus

Jak jojobový olej ovlivňuje kůži

\ t

Jako každý rostlinný olej poskytuje tekutý jojobový vosk dodatečnou výživu a hydrataci pokožky. Nízká komedogenita ji však příznivě odlišuje od ostatních silných olejů: jojoba, zejména při zředění, neupchává póry a proniká dostatečně hluboko do spodních vrstev epidermy.Je důležité poznamenat, že tato vysoká pronikavá síla znemožňuje použití jojobového oleje proobohacení hotové kosmetiky.Spolu s prospěšnými látkami olej z vnitřku kosmetiky „odtéká“ a také chemické sloučeniny, které měly zůstat na povrchu, což následně ovlivňuje pokožku. Proto používejte jojobový olej jako samostatný prostředek nebo na něm vytvářejte přírodní produkty.

Jojobový olej eliminuje celou řadu našich kožních problémů:

  • zajišťuje regeneraci epitelových buněk;
  • obnovuje rovnováhu vody a tuku v kůži;
  • normalizuje pleť;
  • eliminuje akné a záněty, podráždění po spálení sluncem;
  • udržuje pevnost a pružnost pokožky;
  • nahrazuje balzám na rty, který zajišťuje jejich stálou hydrataci.

Nejprve bezpečnost: kontraindikace

\ t

Jojobový olej je považován za jeden z nejnebezpečnějších. Jediná věc, která vás může zastavit, je individuální intolerance. Měli byste být také opatrní při používání oleje, abyste se postarali o pokožku kolem očí - protože v této oblasti je velmi citlivá. Ano, a dostat olej do očí - ne nejpříjemnější pocit, av některých případech také způsobuje těžké podráždění. Pokud se to ještě stalo - musíte si umýt oči velkým množstvím vody.

Video: Vlastnosti jojobového oleje

Aplikace péče o obličej

Samotný jojobový olej je plnohodnotným nezávislým prostředkem. Současně jsou doporučena neaplikovat jojobu na kůži nezředěnou asmíchejte s jinými éterickými oleji v poměru 1: 1, například s olivovým olejem, avokádovým olejem, mandlovým olejem. Takové směsi se používají namísto smetany, rozmazávají obličej tenkou vrstvou, a pokud je kůže náchylná k tuku, pak se olej opláchne teplou vodou.

Olej dokonale zjemňuje a vyživuje pokožku. Mám suchý a zlobivý typ pleti. Proto se snaží další krém, kůže začíná rebel. A nějak je nutné bojovat se suchem, a proto jsem se snažil dát na noc krém a tento olej. Oh zázrak! Ráno kůže vypadá vyživeně a odpočívá (okamžitý efekt).

Agnessa

irecommend.ru/content/universalnoe-maslo-kotoroe-tak-neobkhodimo-kozhe-gubam-i-volosam-moi-9-sposobov-primeneniya

V případě pochybností o koncentraci jojobového oleje, pokud je aplikován na velké plochy, v případě jeho použití můžete olej bezpečně používat bez ředění. Jojobu lze aplikovat přímo na pupínek bavlněným tampónem, nebo jej lze aplikovat po dobu 15–20 minut pomocí ubrousku namočeného v oleji.

Olej do pokožky neprolínejte denně. Se všemi užitečnými vlastnostmi tohoto nástroje může jeho nadměrné množství přivodit zablokování pórů a narušit rovnováhu vody a tuku v kůži. Proveďte pauzy od jednoho do několika dnů a periodicky vyměňujte jojobový olej za jiný, aby nedošlo k návyku, spolu s poklesem účinku.

Tabulka: Vliv oleje na kožní problémy

\ t \ t
Problém Rozhodnutí
Akné a zánětyBodové aplikace, sušící masky
Vrásky Hydratační a doplňková výživa s olejovými maskami a teplými obklady
Suchá kůže Hydratační a výživné (olejové masky,
Mastná pleť Normalizace aktivity mazových žláz pomocí sušení a obnovení masek (jíl, med)
Péče o pokožku kolem očí Použití ředěného oleje místo smetany

Recepty s jinými složkami

Jojobový olej je dobrým základem pro vytváření směsí z přírodních složek a éterických olejů. Pokud dodržujete přirozenou péči o obličej bez použití průmyslové kosmetiky, budete potřebovat následující recepty.

Olejová směs s esenciálními oleji

Vezměte 1–2 lžíce jojobového oleje jako základ a smíchejte s jinými vhodnými oleji. Další olej je vybrán v závislosti na typu vaší pleti, protože jojobový olej je univerzální a vhodný pro všechny typy. Pokud je vaše pleť spíše suchá a citlivá, můžete použít avokádový olej, pšeničné klíčky, černý kmín. Je-li kůže náchylná k tuku, pak je třeba vyzvednout olej, ve kterém jsou aktivní látky, například olej z černého rybízu, rakytník řešetlákový, meruňková jádra. Přidejte doslova 2-3 kapky éteru do směsi základních olejů, které jsou opět vybírány podle vašich individuálních potřeb a preferencí:

  • směs pro suchou pokožku: sandál + pomeranč + růže
  • Směs mastné kůže: jasmín + levandule
  • směs pro normální pleť: citron + pelargónie + neroli
  • směs pro citlivou pokožku: levandule + ylang-ylang

S naloženým olejem z jojoby a několika různými rostlinnými a éterickými oleji se můžete neustále oddávat směsím různých účelů - používat je jako nesmazatelnou emulzi, pak jako masku.

Maska s medem

Pokud nejste alergičtí na med, můžete jej bezpečně použít jako lék na přírodní výživnou a regenerační masku. K tomu smíchejte lžičku medu (tekutou nebo roztavenou ve vodní lázni) a jojobový olej ve stejném poměru. Na obličej naneste viskózní hmotu a klidně počkejte 10-15 minut. Poté se umyje teplou vodou. Často je v této masce přidáno více a bílkovin, ale pokud jste zmateni vůní syrových vajec, můžete to udělat s medem.

Masku s přídavkem medu a žloutku lze na obličej aplikovat speciálním štětcem

.

Maska s hlínou

Kosmetická jíl je stejná náprava „mast-hev“, jakož i samotný jojobový olej, a to díky své všestrannosti a hojnosti užitečných složek v kompozici. Jediné negativní je, že jíl je příliš suchý pro suchou pokožku. K vyrovnání se s touto nevýhodou se přidá hlinka zředěná vodou a více oleje. Maska jílu pak nebude tak citlivá, pokud jde o citlivou pokožku.

Recept masky je jednoduchý. Nejdříve vyberte hlínu vhodné barvy:

  • zelená - má antibakteriální vlastnosti, čistí pokožku;
  • modrá - čistí akrmiva s různými mikroelementy;
  • červená - zlepšuje krevní oběh, eliminuje zánět;
  • šedé tóny a zvlhčuje;
  • žlutá - změkčuje a vyrovnává povrch kůže.

Kosmetická jíl pro obličej může být různých barev a je vybrána v závislosti na vašich cílech a typu pleti

Smíchejte 1–2 lžíce hlíny s teplou vodou do konzistence hustého krému. Pak přidejte 1–2 lžičky jojobového oleje a dobře promíchejte. Naneste směs na obličej podél masážních linek a držte po dobu maximálně 20 minut. Když přijde lehký pocit těsnosti, opláchněte masku teplou vodou.

Lisování oleje

Pro takový způsob, jak se o sebe postarat, bude nutné se starat o vytvoření komprimu. Budete potřebovat tenkou bavlněnou tkaninu nebo gázu, ve které musíte nejprve udělat štěrbinu pro oči, nos a rty. Pak smíchejte teplé mléko a jojobový olej ve stejném poměru, přidejte 2-3 kapky levandulového oleje. Ve výsledné směsi namočte obklad a opatrně ho položte na obličej.

Pro obklad je nutné předem připravit gázu s drážkami

Péče o rty

Jojobový olej se svými hydratačními a výživnými vlastnostmi může v zimě dobře nahradit balzám na rty, zmírnit suchost a hojit drobné rány a praskliny. Nejlepší ze všeho je, že se jako jojobový balzám projeví v kombinaci s maslovými tukovými oleji, jako je kakaové máslo. Malá část potřebuje tuhý olejroztavit ve vodní lázni, přidejte 1 - 2 čajové lžičky jojobového oleje, pokud chcete, přidejte nějaký další výživný olej, například z měsíčku. Vše promíchejte, nechte vychladnout a uložte do chladničky.

Vliv na vrásky

\ t

Bohužel není v naší moci zcela zastavit stárnutí kůže, ale můžeme tento proces co nejvíce odložit. Je důležité si uvědomit, že jojobový olej (i když si dvakrát denně namazáváte vrásky) vám nebude schopen poskytnout mladistvý vzhled, pokud budete také vést ke špatnému životnímu stylu a budete neustále pod tlakem. Kůže je zrcadlem, které vybírá vnitřní stav našeho těla, takže problém jeho raného stárnutí musí být nejprve vyřešen zevnitř.

Na druhé straně bude jojobový olej dobrou bezpečnostní sítí za předpokladu, že jste již udělali všechno, co jste pro svou pleť udělali: spali jste, zklidnili se, upravili denní režim a výživu.

Jojobový olej pro kosmetické účely, používám ne tak dávno, méně než rok. On byl poučen jeho přítelem, který vypadá velmi dobře a mladý, ona používá jojobový olej k prevenci vrásek pro více než 10 let, a nedívá se na její věk. Po její radě jsem se také rozhodla ji použít na kůži kolem očí. Před spaním aplikuji olej, dobře hydratuje pokožku. Vidím, že je výsledek, vrásky jsou méně patrné.

okx

irecommend.ru/content/sekret-krasoty-i-molodosti-effektivnoe-sredstvo-protiv-morshchin

Jojobový olej může nahradit mnoho průmyslových výrobků ve vaší kosmetické tašce: jako jeden z nejvíceNeutrální a jemné oleje jsou vhodné i pro lidi s naprosto odlišnými typy pleti a také dobře vyhovují ostatním olejům a přírodním produktům. Hlavní věc je aplikovat ji moudře a s mírou, a pak jojobový olej přinese jen prospěch.